Effectief en met blijvend resultaat

Al in mijn jeugd, nog voor ik dat onder woorden kon brengen, kreeg ik het besef dat het leven nooit volmaakt kon zijn. Ik zag mensen die hun best deden om het goed te doen, maar daar toch niet in slaagden. 


Soms omdat ze tegenwind in hun leven hadden. Of omdat ze domme dingen deden. Maar soms ook omdat er iets in henzelf was dat hen verhinderde gelukkig te leven. Een soort van tragiek. Ik had daar zelf ook last van.


Tegelijkertijd was er altijd een vermoeden dat dat anders en beter kon. Een vermoeden dat in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een vaste overtuiging. Dat je kunt groeien en jezelf ontplooien zodat je een meer evenwichtig mens wordt, meer in balans en met richting in je bestaan.


Langzamerhand rijpte het besluit mezelf te ontwikkelen op het terrein van persoonlijke groei naar heelheid. Om zelf en anderen te leren hoe je dichter bij je zelf kunt komen, dichter bij wie je eigenlijk bent.


Ik ben op zoek gegaan naar manieren die werken, die echt effect hebben.

Mijn zoektocht begon met een studie praktische theologie. En daarnaast begaf ik op de markt van welzijn en geluk, van therapie en persoonlijke groei.
In de hoop wegen te vinden waarop mensen vrij kunnen worden van wat hen verhindert ontspannen en gelukkig te leven.

Alles wat ik op mijn speurtocht tegen kwam heb ik zelf uitgeprobeerd.
Er waren veel luchtballonnen die doorgeprikt werden.
Soms leek het veelbelovend, maar had het toch geen blijvend resultaat.
 

Maar zo, met vallen en opstaan, ontdekte ik wel wat echt werkt.

En daar wil ik je graag van mee laten delen.